Last news in Fakti

5 Май, 2024 21:35 1 044 2

Жертвите на наводненията в Бразилия вече са 75

  • бразилия-
  • наводнения-
  • жертви

103 души се водят засега за изчезнали

Броят на жертвите на проливните дъждове и причинените от тях наводнения и свлачища в Бразилия достигна 75 души, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Десетки хиляди хора бяха принудени да напуснат домовете си в засегнатите райони. 103 души се водят засега за изчезнали.

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва пристигна в щата Рио Гранди до Сул днес заедно с членове на правителството си, за да обсъди с местните власти работата по възстановяване на засегнатите райони.

Днес в засегнатия от стихията щат продължават валежите, което влошава действията на спасителните екипи. Наводненията са засегнали близо 500 населени места в този бразилски щат, който граничи с Уругвай и Аржентина.

Принудените да се евакуират са 88 000.

Наводненията от проливните дъждове разрушиха пътища и мостове в няколко града.

В Порто Алегре, главния град на Рио Гранди до Сул, водата в езерото Гуайба достигна рекордни равнища. А международното летище преустанови всички полети до петък.

Според губернатора на щата Едуардо Лейте Рио Гранди до Сул ще се нуждае от истински „План Маршал“, за да се възстанови от наводненията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИТ

    1 4 Отговор
    Еха, а тъкмо Русия искаше да си оправи генофонда и застаряващо и стопяващо население с имигранти от Бразилия и Африка

    Коментиран от #2

  • 2 ха-ха

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "МИТ":

    По-скоро други нации трябва да си "оправят фонда" с руснаци.
Новини по държави: