Last news in Fakti

5 Май, 2024 06:11 775 1

Управляващите в Того спечелиха убедително парламентарните избори

  • того-
  • избори-
  • парламент

Партията на президента получава 108 от 113-те места в парламента

Управляващата партия в Того печели убедително парламентарните избори в страната, като получава 108 от 113-те места в парламента, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на окончателните неофициални резултати от вота в африканската страна.

Агенцията отбелязва, че смазващото превъзходство на партията на президента Фор Гнасингбе - "Съюз за републиката" (UNIR, от френски - Union pour la Republique), идва след одобряването от страна на предишния парламент на конституционна реформа, която променя формата на държавно управление от президентска на парламентарна.

Така управлявалият 19 години Гнасингбе може да остане на власт, посочва Ройтерс, като припомня, че опозиционните партии, които са бойкотирали предишните избори, са се надявали на повече места в парламента.

Агенцията обръща внимание на факта, че произведените сега избори са били отлагани два пъти в резултат от съпротивата на опозицията, според която конституционната реформа цели да остави настоящия президент на върха на държавата до живот.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.