Last news in Fakti

5 Май, 2024 20:30 1 052 1

Ливърпул разби Тотнъм и спря гостите за Шампионската лига

  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • футбол-
  • висша лига

Мърсисайдци стигнаха до едва втората си победа в последните си шест двубоя в първенството

Ливърпул разби Тотнъм и спря гостите за Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул изигра най-силните си 60 минути от няколко седмици и победи Тотнъм с 4:2. Мърсисайдци стигнаха до едва втората си победа в последните си шест двубоя в първенството. Мохамед Салах сякаш искаше да покаже, че е забравил за спора с Юрген Клоп в предпоследния мач на германеца като треньор на “Анфийлд”. Египтянинът изигра силен мач и откри резултата в 16-ата минута.

Андрю Робъртсън удвои аванса на домакините в края на първото полувреме, а Коди Гакпо се разписа в началото на второто. Харви Елиът, който асистира за третото попадение в срещата, отбеляза великолепен гол в 60-ата минута. След четвъртия гол мърсисайдци се отпуснаха и позволиха на гостите да върнат два гола. Влезлият като резерва Ричарлисон се разписа в 72-ата минута, а пет минути по-късно Хюн-Мин Сон вкара след подаване на бразилеца.

Ливърпул разби Тотнъм и спря гостите за Шампионската лига

Мърсисайдци стартираха на високо темпо и бързо започнаха да създават положения. Гостите опитваха да пресират високо, но не успяваха да затруднят особено съперника си. В осмата минута Салах получи топката отдясно и опита центриране, а топката се удари в горната греда. При следващата атака на домакините Елиът открадна топката от Сар и намери египтянина, чийто удар бе отразен от Викарио. Топката се върна в Елиът, който стреля, но Ромеро бе застанал на голлинията и успя да блокира изстрела.

Тимът на Постекоглу успя да организира добра атака, завършила с остро центриране на Джонсън, което нямаше кой да засече. Малко след това Ливърпул поведе. Отлично центриране Гакпо намери Салах, а той стреля с глава и топката мина през Викарио. За Мо това бе 18-и гол във Висшата лига от началото на сезона. Египтянинът бе изключително активен от началото на двубоя и сякаш искаше да покаже, че спорът му с Юрген Клоп вече е в миналото.

Ливърпул разби Тотнъм и спря гостите за Шампионската лига

След гола отборът на Клоп имаше още по-голям контрол. Грешка в защитата на Тотнъм изведе Диас сам срещу вратаря, но колумбиецът се забави и бе притиснат. Салах пропусна добра възможност в 34-ата минута, когато бе изведен отлично от Диас. Тотнъм оцеля и в няколко други ситуации, когато не се стигна до удар. Изстрели от въздуха на Анди Робъртсън и Диас пък не намериха целта. Малко преди почивката опитът на гостите да изнесе топката с подавания в наказателното си поле доведе до грешка на Ромеро. Лондончани се разминаха с гол, тъй като Александър-Арнолд отправи удар над вратата.

В този период преимуществото на “червените” бе сериозно, а отборът на Постекоглу имаше проблеми да се противопоставя. При следващата възможност Викарио отрази силен удар на Елиът. Втори гол все пак падна преди края на полувремето. Александър-Арнолд получи топката отдясно и центрира. Робъртсън насочи кълбото към Салах, чийто удар бе отразен от Викарио, но топката отиде много удобно на крака на Робъртсън и той я насочи към опразнената мрежа.

Второто полувреме започна с агресивна игра на Ливърпул и защитата на гостите веднага бе поставена под натиск. Салах имаше нов добър шанс, но не успя да отправи хубав удар и не затрудни Викарио. В 50-ата минута Елиът открадна топката от Емерсон Роял и центрира отлично, а Гакпо надскочи Ромеро и с глава прати топката в мрежата за 3:0. Последваха нови атаки на мърсисайдци, а удар на Салах бе блокиран.

Ливърпул разби Тотнъм и спря гостите за Шампионската лига

Тотнъм можеше да стигне гол, след като Джонсън засече центриране на Поро. Топката обаче отиде прекалено близо до Алисон и вратарят не бе затруднен. Малко по-късно Сон се озова с топката в наказателното поле. След няколко финта на южнокорееца коженото кълбо му бе отнето. Всяка атака на мърсисайдци носеше опасност и “шпорите” не знаеха как точно да се справят. След час игра Харви Елиът увеличи преднината на домакините след великолепен удар.

Ливърпул разби Тотнъм и спря гостите за Шампионската лига

След като поведе с четири гола, Ливърпул намали темпото, а Клоп започна със смените. В 64-ата минута на терена се появи Стефан Байчетич. Халфът се завърна в игра след дълго лечение на контузия. Отпускането на домакините бе наказано от Тотнъм. В 72-ата минута Джонсън бе изведен отдясно и намери влезлия като резерва Ричарлисон, който технично преодоля Алисон. Пет минути по-късно “шпорите” отново преодоляха защитата на съперника, а атаката завърши с подаване на Ричарлисон и попадение на Сон, което върна надеждите на гостите.

Ливърпул разби Тотнъм и спря гостите за Шампионската лига

В този период мърсисайдци изглеждаха разколебани, а “шпорите” продължиха да атакуват. Домакините обаче създадоха още възможности за гол. В 81-ата минута Салах направи невероятен пропуск, след като удари греда, въпреки че бе сам в малкото наказателно поле. Трент Александър-Арнолд пък бе близо до това да прехвърли Викарио почти от центъра. Три минути преди края на редовното време Алисон направи отлично спасяване след удар на Ричарлисон, който бе изведен на добра позиция от Сон. До края Тотнъм стигна до още няколко опасни ситуации пред вратата на “червените”, но отборът на Клоп успя да запази преднината си от два гола. В добавеното време попадение на Салах не бе зачетено поради засада, а резервата Дарвин Нунес пропусна една отлична възможност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МърсиСайд

    0 0 Отговор
    осигуриха си 3-то място