Last news in Fakti

24 Април, 2024 13:43 835 52

Томислав Дончев: България да има правителство с ясна политическа подкрепа, с ярки, добре известни политически фигури

  • правителство-
  • избори

Компромисът има граница, ние можем да правим компромис с политическото си его, но не и със самочувствието на хората, на партията, каза заместникът на Борисов в партията

Томислав Дончев: България да има правителство с ясна политическа подкрепа, с ярки, добре известни политически фигури - 1

Най-важно е България да има нормално правителство, стига с тези експерименти -ротация, единият 9 месеца, другият – 9, това е екзотика. Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, след като ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК за участие в предстоящите избори в последния възможен за това ден, съобщи БТА.

Конституцията дава ясна формула за управлението на страната - получаваш политическа подкрепа в парламента, имаш мнозинство зад гърба си - и силно правителство, обясни той. Дали това е възможно, отговори, че зависи от посланията, които ще бъдат отправени към избирателите.

Компромисът има граница, ние можем да правим компромис с политическото си его, но не и със самочувствието на хората, на партията. Така Дончев отговори на въпрос, ако са първа политическа сила след вота, дали отново биха подкрепили кабинет с мандата на друга формация.

Според него скандалът с Митниците може да повлияе за следващо управление с „Продължаваме промяната- Демократична България“.

Най-важно е след 3 години политическо безвремие, в което Министерският съвет се беше превърнал в лагер школа, курс по политика, България да има нормално титулярно, грамотно, подготвено правителство с ясна политическа подкрепа, дори с ярки, добре известни политически фигури, а не „същества от сенките", и то да поеме отговорност за управлението на страната, смята Томислав Дончев.

За т.нар. сглобка с ПП-ДБ посочи, че това е бил единственият възможен компромис, за да има редовно правителство. Конструкцията беше натоварена с много напрежение, но колегите се постараха то да стане невъзможно, посочи Дончев.

Предсрочният вот е предизвикан от нестихващо и неутолимо желание на колегите да узурпират цялата власт в държавата, коментира и Георг Георгиев. Той увери, че ГЕРБ-СДС ще водят позитивна кампания и ще разчитат не само на доброто през последните месеци, но на 12- годишно добро име и репутация.

Можем да предложим на българските граждани възможност политиката, икономиката и обществото ни да се върнат към нормалността, посочи и Тома Биков. Няма как да станем нормална държава, докато прилагаме ненормални идеи с неадекватни средства, убеден е той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тома

    36 0 Отговор
    Гьотето на герб най умния понеже е бил ръководител на радиоточка в Габрово
  • 3 Продължаваме Промяната

    35 0 Отговор
    Томе, всичко свърши, Томе. Повече сами никога няма да крадете. Ще се наложи да има нова сглобка и да делите
  • 4 Много тъпо.

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Софийски":

    Какво очакваш да се случи като подпалиш парламента, ще изгори, но каква ще е изгодата лично за теб от това действие?

    Коментиран от #18

  • 5 Чочо

    30 2 Отговор
    Плешундер, ярките добре известни политически фигури са всички компрометирани и известни крадливци, начело с кохортата от ГЕРБ/ДПС. Трябват нови неопетнени хора, които да изринат Авгиевите обори и всички вас известните крадливци!
  • 6 нннн

    26 0 Отговор
    Най- ярките и известни политически фигури са за при Бай Ставри. Правителство на затвopa ли ще правим?
  • 7 дама пика

    24 1 Отговор
    Ами служете си Боко за премиер, ето ти ярка политическа фигура. Жалки сте, заради тези постове се обезличавате!

    Коментиран от #9

  • 8 Забавен си

    23 1 Отговор
    ДОБРОТО ИМЕ И РЕПУТАЦИЯТА
    тоз е поредния лунатик изтърван да облъчва масите..случайно лидера на партията е най-непопулярния политик в България
  • 9 Дончев

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "дама пика":

    Шиши премиер, Бойко Борисов президент!

    Коментиран от #11

  • 10 Ярки политически

    23 0 Отговор
    фигури ? Като Бою и шайката , ли ? С блясък на наглост и всевъзможна престъпност !
  • 11 Всичко е Берое

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дончев":

    Шиши предпочита да е в сянка, да ръководи раята чрез проксита и да му пият мазното турско кафе в скута
  • 12 Бежко кар

    10 1 Отговор
    Гумената глава се изхрачи-по добра фигура от Мадуро и рунтавата Сю не виждам!
  • 13 Чума

    3 8 Отговор
    Наглост! Мекотелите от ПП още от сега казват, че отново ще им клекнат! Преди поне лъжеха, че никога няма да се коалират с тези престъпни елементи! Оказа се, че и те не са много читави! Гласувайте за хора, които не получават инструкция от Посолството и не говорят против Русия! Който дава патрони на фашистите - без вашия глас!
  • 14 1944

    7 1 Отговор
    сичкото герб ли минахте курсовете в масква?
  • 15 българка

    16 2 Отговор
    След като ГЕРБ и ДПС реализират "мечтите" си, колко ли още българи ще потърсят живот другаде, където не управляват корупционери и примитиви.
  • 16 КЛАТЬОРА

    11 0 Отговор
    този тъпак-рогоносиц пак иска да каже нещо но то пък няма никакъв смисъл .цървул
  • 17 дядото

    11 1 Отговор
    и кои ще са тези ярки,честни и добре известни фигури- бойко и вие зад него,пеевски и онези от дпс,хр.иванов,гнома или кирчо простото.не благодаря,правителство с такива доказали се бандюги по-добре да няма
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Веселяка

    2 3 Отговор
    Аз пак ще гласувам за Волен или Лупи само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 🤣
  • 20 хмм

    8 0 Отговор
    Мисля, че ротациите бяха до тук!
  • 21 Нагли

    8 0 Отговор
    Нагли, нахални, самозабравили се, крадци, лъжци, мутри,.... Всичко това и още неща.... Това са политическите,, ярки,, фигури..... Чашата отдавна е преляла.....
  • 22 инж. Ганчо Илков

    10 0 Отговор
    Няма как да има Нормална Държава с Присъствието на Борисов и Пеевски в Управлението. Дончев е Умен Човек за Разлика от Добрев, но не толкова Смел, че да Убеди Борисов да се Запознае с Демократичните Принципи. В Тези Принципи няма "СГЛОБКА" има Коалиция, коалиционно Споразумение, подписано, Утвърдено и Представено за Изпълнение от Коалиционно Правителство. Основни Реформи са: Промени в Конституцията; Деполитизирана Съдебна Система; Регулаторните Органи. За Съжаление, към всичко това Другарчетата Пеевсси и Борисов изпитват Панически Страх. Електорат, организиран от Бизнесмени Олигарси, характерен за Политическите Проекти, Укрепва Корупцията и Сивата Икономика. Пристрастените Решение са в Ощърб на Народа.
  • 23 ИНЖ1

    8 0 Отговор
    ...и без гербери-калинки!!!
  • 24 махленски анализатор

    3 1 Отговор
    Ако страната ни успее да състави правителство с ясна визия за бъдещето, автоматично ще получи нужната политическа подкрепа и всичко ще си дойде на мястото! Но ясна визия за бъдещето се постига, ако си имал ясна визия за миналото, за което пък е нужна, ясна визия за настоящето!
  • 25 Шопарите са ваши царе

    7 0 Отговор
    Боко и Пейо вече открито се гушкат и ви се смеят. Вече официално България може да се нарече Царството на Двамата Шопара !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бамбука

    3 0 Отговор
    Ако му следиш мисълта, която лъкатуши ще се опростачиш за десет минути.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Свинска правда

    5 0 Отговор
    Сашо Диков го каза:Българският футбол ще се оправи когато Бойко Борисов влезе в затвора.Същото важи и за държавата.
  • 31 Много правилно

    5 0 Отговор
    Задкулисието и мафията не могат да направят компромиси в полза на обществото, те обслужват собствените си интереси, така че Дончев е много прав, като описва действията си и защо не даде крачка назад. Истината е такава, че държавата е превзета в годините на тяхното управления.
  • 32 Марда

    0 2 Отговор
    Боли ме фара дали котката е цръна или бела като не може да лови мишки и яде скришно от тяхната примамка- сиренцето. Искам да се ангажират с цел, срок и изпълнение в качество. Всичко друга е бля- бля и ала- бала, а от това се нагледахме и наслушахме.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Колега философ на доктора

    4 0 Отговор
    В момента ДПС и ГЕРБ са се вкопчили в Пеевски за някакъв вид прелигитимация чрез изпиране на стари закононарушения, чрез влиянието му в съдебната власт и службите. Историята показва, че такива хора се използват в края на кариерата си, като бушони, които рано или късно овкусяват и са ненужни. Така, че Пеевски в момента е в точното време и място на събитията. Интересно ще бъде, като го употребят дали ще започнат с всичко събрани след Държавния резерв, Булгартабак............та стигнат и до наши дни. Всичко има начало и край и всеки е на върха на своята вълна, разбира се докато я има и го изхвърли разбивайки се в брега на действителността.
  • 35 Казуар

    1 0 Отговор
    И да не се закача съдебната система, силовите структури, и да са под опеката на Борисов. Написани са 400 страници разследване за участието му в доходна странична дейност.
  • 36 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    2 0 Отговор
    Габровският каун разказа играта на електронното правителство и снесе няколко милиарда в чекмеджето.
  • 37 #идиоти вън

    2 0 Отговор
    И кои са тези ярки политически личности, та то всичките сте тъмни субекти като от ъндаргрунда(съжалявам за чуждицата).
  • 38 Мафия

    0 0 Отговор
    Де го чукаш, де се пука.
    Може още малко да си поиграете на политика, но все някога ще дойде края на играта.
  • 39 Гост

    0 0 Отговор
    Ех мечтател оптимист
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове