Last news in Fakti

10 Май, 2024 04:23 725 5

САЩ продължават да работят с Израел за "трайно поражение на "Хамас"

  • джо байдън-
  • сащ-
  • израел-
  • хамас

Джо Байдън е наредил на екипа си да се работи в тази посока, съобщиха от Белия дом

САЩ продължават да работят с Израел за "трайно поражение на "Хамас" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън е наредил на екипа си да продължи да работи с Израел до нанасянето на "трайно поражение" на радикалната палестинска групировка "Хамас" в ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията се позова на изявление на Белия дом, откъдето добавиха, че САЩ не са взели окончателно решение как точно ще продължат с оръжейните доставки за Израел, които бяха преустановени заради планираната сухопътна израелска операция в пренаселения с цивилни палестинци град Рафах в ивицата Газа, на границата с Египет.

От Белия дом допълниха, че американските служби са предложили на Израел някои варианти как да преследват бойците на "Хамас". Според израелския премиер Бенямин Нетаняху град Рафах е последният бастион на ислямисткото движение, което той се зарече да унищожи заради нападението срещу израелска територия на 7 октомври миналата година, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    7 2 Отговор
    Тия САЩ вече почват да стават смешни, защитават терористите дето после ги бият по базите в Ирак мазохисти 🖕
  • 2 Артилерист

    8 0 Отговор
    Ето това нареждане на Байдън за масовото избиване на палестинците, така де на Хамаз, е самата истина за участието на американците. Защото имаше някои мазни "уверения", за да се подчертае "добродушието" на Байдън, че бил наредил нам-кво си щото цивилните в Газа да не се избиват тъй масово...
  • 3 Бай той Толстой

    5 0 Отговор
    Половин година не можете да се справите с група араби с гранатомети и джапанки?🤗Ми те руснаците ще ви прегазят като плитка река бе!Какво НАТО,какви пет лева?!
  • 4 Име

    3 0 Отговор
    Стига общи лафове, я ни информирайте какво е казал зиленски и докъде стигна контранаступа
  • 5 нормално

    1 0 Отговор
    Те сащ са проститутката на израел. Нормално е да прави любов с този който и плаща.