Last news in Fakti

10 Май, 2024 16:55 1 788 3

Скандално: Ботев обмисля да не играе в Пловдив

  • ботев пловдив-
  • преместване-
  • стадиони-
  • колежа-
  • пазарджик-
  • община пловдив-
  • феншоп

Чашата на търпението е преляла, след като клубът не е получил разрешение от общината да отвори на стадиона собствен феншоп

Скандално: Ботев обмисля да не играе в Пловдив  - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев заплашва да напусне „Колежа“ и през другия сезон да играе извън Пловдив. Вариант е стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Друга опция е завръщане на клубната база „Никола Щерев-Старика“, пише БЛИЦ.

„Канарчетата“ доста години играеха в Коматево заради строежа на стадион „Христо Ботев“. Комплексът има лиценз за шампионата и в момента там домакинските си срещи играе елитният Крумовград. Клубната база обаче има малки трибуни, които не могат да приемат огромния брой желаещи да присъстват на домакинските мачове на „жълто-черните“.

Както е известно, собственик на „Колежа“ е Община Пловдив. Припомняме, че в последните месеци има сериозно напрежение между градската управа, ръководството на Ботев (Пловдив) и бизнесмена Илиян Филипов, чиято фирма построи стадион „Христо Ботев“.

Искри между Община Пловдив и Ботев припламнаха и покрай даденото одобрение ЦСКА да заяви стадион „Христо Ботев“ като резервен вариант при участие в евротурнирите. „Канарчетата“ излязоха с официална позиция, в която изразиха разочарованието си, че не са били потърсени да изложат своята позиция по казуса.

Чашата на търпението на ръководството на Ботев (Пловдив) е преляла, след като клубът не е получил разрешение от общината да отвори на територията на стадиона собствен феншоп, който да бъде оборудван с изключително богата и разнообразна продукция, предназначена за привържениците на отбора.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,да

    14 0 Отговор
    Само така! Ще играете във Враца! Всички ще са щастливи!
  • 2 Хахаха

    10 6 Отговор
    Да се махат. Този руски собственик е мега нахален!
  • 3 Националист

    5 8 Отговор
    Да играят в Москва, аман от руска напаст в Пловдив