Last news in Fakti

9 Май, 2024 22:45 684 1

Рафаел Надал спечели първия си мач на турнира в Рим

  • рафаел надал-
  • първи кръг-
  • турнир-
  • рим-
  • успех-
  • тенис-
  • надал

Той надделя над 108-мия в световната ранглиста Зизу Бергз с 4:6, 6:3, 6:4

Рафаел Надал спечели първия си мач на турнира в Рим - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

10-кратният шампион Рафаел Надал спечели първия си мач от 728 дни на “Мастърс”-а в Рим, макар да трябваше да се труди в три сета срещу 108-мия в световната ранглиста Зизу Бергз - 4:6, 6:3, 6:4 за 2 часа и 47 минути игра, пише Спортал.

Матадора спази традицията в славната си кариера да не допуска втора поредна загуба на клей - това изглеждаше като възможен сценарий, когато белгийският му съперник във Вечния град спечели първия сет, а преди това Надал беше отпаднал от Мадрид с поражение от Ижи Лехечка.

Невероятната статистика на Краля на клея на червени кортове в първи кръг на турнирите се удължава - той вече е със 112 победи в откриващите си мачове и остава само с една загуба, която е именно в Рим от Хуан Карлос Фереро през 2008-ма.

Надал направи 23 уинъра и 32 непредизвикани грешки, докато Бергз реализира 29 печеливши удара и сбърка 36 топки. Тъй като това е последният му професионален сезон, мястото на Надал в световната ранглиста не е особено релевантно, но все пак с днешната победа той ще се изкачи с 33 позиции нагоре до 273-тата.

Следващият съперник на Надал в Рим е доста по-именит и солиден, макар и не непременно на клей - световния номер 7 Хуберт Хуркач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 файчо

    0 0 Отговор
    релевантен-уместен, съответен, приложим, от практическо значение, значим, важен, свързан (с даден въпрос).